Arcas Partners

Academy

Leergang ‘Governance doe je samen’

Programma voor commissarissen en bestuurders

NR Governance organiseert samen met Themis Institute de Governance Week op Curaçao van maandag 22 t/m vrijdag 26 januari 2024. Dit is inclusief diverse leergangen en masterclasses.

Een commissariaat is een verantwoordelijke rol en een verrijkende ervaring. Verantwoordelijk, omdat aansprakelijkheden steeds zwaarder gaan wegen. En verrijkend, omdat het samenspel tussen de commissarissen onderling en tussen de RvC en de bestuurders een steeds belangrijker plaats inneemt in de boardroom.

Ontwikkelingen in de wereld om ons heen kennen geen grenzen dus ook de commissarissen en bestuurders in het Caribisch deel van het Koninkrijk worden hiermee geconfronteerd.

Een commissariaat of functie als toezichthouder is een verantwoordelijke rol en een verrijkende ervaring. Steeds belangrijker wordt de verantwoordelijkheid van de commissaris, het samenspel tussen de RvC-leden onderling en met de bestuurder en daarmee ook de betrokkenheid van commissarissen. Aansprakelijkheden worden ook zwaarder. Drijvers hiervoor zijn globalisering in een ‘Volatile UncertainComplex Ambiguous World’ (de VUCA wereld).

Ontwikkelingen kennen geen grenzen dus ook het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt hierdoor geraakt en daarmee commissarissen en bestuurders. Om u te ondersteunen in de toenemende complexiteit van uw rol en verantwoordelijkheden hebben ARCAS Partners (www.arcaspartners.com) in Willemstad en Nationaal Register (www.nationaalregister.nl) in Den Haag (NL) de handen ineengeslagen. Wij bieden u een state of the art leergang aan, specifiek samengesteld voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.

 meer informatie via onderstaande link

https://www.nrgovernance.nl/opleidingen/week-van-het-commissariaat